IJskoude vormgeving voor IT koelsystemen

Branding voor UniCool

Schermafbeelding 2020 04 30 om 14.34.42

Logo en logocontrasten

Het logo is een woordmerk in combinatie met een beeldmerk. Het geheel is opgemaakt uit cirkels. Alle hoeken hebben dezelfde vorm. De cirkelvormige letters zijn groter dan de stokken van letters om typografische rust te geven. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de stokken van de N en de ronde kop van de N.

Er is een viertal van verschillende kleuren ontworpen die op verschillende contrasten werken. Deze vier contrasten zijn elk ontworpen op de bepaalde kleuren die later in dit document zijn beschreven.

Schermafbeelding 2020 04 30 om 14.26.11

Schermafbeelding 2020 04 30 om 14.27.31

Beeldmerk

Het volledige beeldmerk is een sneeuwkristal welke in verband staat met het “cool”-element van UniCool. Binnen dit kristal kan een U en een C gezien worden welke geleidelijk staan voor Uni en Cool. Het midden van de kristal is een X. Een kleine knipoog naar X-ICT. De stokken van de kristal zijn gevormd naar een steeksleutel om het technische aspect te laten zien. 

Het beeldmerk kan individueel gebruikt worden als een brandmerk op producten, of als profielfoto op de verschillende ‘social media’-kanalen.

Unicool BC

Typografie

Er zijn twee verschillende lettertypes uitgekozen welke zijn meegestuurd bij dit document: Work Sans en Montserrat.

Work Sans is een lettertype dat vooral gebruikt zal worden voor platte tekst. De platte tekst is waar de doelgroep het meeste informatie uit haalt. Daarom is het van belang dat deze tekst goed leesbaar is in elk formaat. De Work Sans-familie straalt eenvoud uit, is makkelijk leesbaar maar vooral ook een uitgebreide familie waarin er veel onderscheid gemaakt kan worden binnen een alinea.

Montserrat is een schreefloos display-lettertype dat gebruikt zal worden voor koppen, titels, citaten en tekstelementen welke je wilt uitlichten. Ook dit is een uitgebreide familie die veelvuldig ingezet kan worden.

Schermafbeelding 2020 04 30 om 14.30.44